Rouwverwerking bij verlies dierbare

Onlosmakelijk verbonden met het werk als stervensbegeleider is begeleiding van de rouwverwerking bij verlies dierbare. Nâm Yoga biedt een perspectief op dood en leven dat hierbij van steun kan zijn.

Rouwverwerking bij verlies dierbare verschilt van persoon tot persoon. De één zal misschien proberen door te gaan alsof er niets veranderd is. Terwijl een ander bij de pakken neer zit en geen stap meer kan verzetten. Die uniekheid maakt hulp bij het verlies van een naaste tot maatwerk waarin afstemming en diep begrip van het mens-zijn belangrijke pijlers zijn. Een dergelijk begrip voor de ander ontstaat wanneer wij onszelf werkelijk kennen. Nâm Yoga biedt een perspectief en instrumenten om vanuit zelfonderzoek volledig en in afstemming aanwezig te zijn.

Nâm Yoga gaat over het ontdekken van de irrationele zekerheid dat het leven werkelijk goed voor ons zorgt. En ook dat wat wij misschien als buiten onszelf waarnemen, in werkelijkheid binnen ons is. Dat jij de ander bent! Nâm Yoga biedt de instrumenten en een subtiele psychologie die je daar bewust van kan maken. In dat zelfonderzoek ontstaat een afstemming op de meer transcendentale niveaus van het bestaan en ontvouwt zich een heel nieuw perspectief op leven en dood.

In dit perspectief krijgt rouwverwerking bij verlies dierbare een andere betekenis. Een muur van verdriet kan plots een opening tot nieuw leven bieden. Zonder ontkenning van wat is. Rouwverwerking bij verlies dierbare vanuit Nâm Yoga bezien gaat over omhelzen. Het omhelzen van alles wat zich aandient. In dat omhelzen kan verdriet transformeren, kunnen nieuwe horizonten in zicht komen en kan de natuurlijke stroom van leven een nieuwe weg vinden.